Termeni si conditii

 

 

Prezența convenție privind “Termenii și condițiile de utilizare a serviciului de găzduire pagini web”, stabilește care sunt condițiile în care orice persoană poate vizita ori accesa site-ul SPACEHOST.ro, ori poate utiliza în orice mod serviciul de găzduire sau înregistrare domenii și are valoarea unei convenții încheiate între S.C. SPACEHOST S.R.L. (denumit în continuare “furnizor”), în calitatea sa de proprietar și administrator al site-ului și de furnizor al serviciului, și orice persoană care vizitează ori accesează site-ul sau care dorește să utilizeze în orice mod sau utilizează efectiv serviciile (denumit în continuare “utilizator sau client”).

 

Scopul colectării datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum și înregistrarea domeniilor web în numele clienților și conform comenzilor.

 

Neacceptarea acestei convenții ori a oricărei prevederi din aceasta, atrage obligația persoanei respective de a înceta de indată accesarea site-ului ori utilizarea în orice mod a serviciului, iar accesarea sau vizitarea în continuare a site-ului, deschiderea unui cont la SPACEHOST.ro ori utilizarea în orice mod a serviciului, constituie o acceptare în întregime a convenției și a oricărei prevederi din aceasta, inclusiv a oricăror modificari ulterioare care vor putea fi efectuate fără restricții de către furnizor, fără a fi necesară nici o altă formalitate.

 

1. Politica de conținut

 

Este interzisă publicarea pe serverele furnizorului de conținuturi sau trimiteri (links) către astfel de conținuturi care: (I) încalcă ori prejudiciază în orice mod drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane ori alte drepturi; (II) au conținut obscen sau pornografic sau de natura violentă; (III) au conținut defăimător sau calomnios; (IV) au conținut cu caracter rasial ori discriminatoriu; (V) conțin viruși, cai troieni sau altele similare; (VI) conțin software piratat sau se adresează celor care piratează software ori practică orice activități similare. Este, de asemenea, interzisă utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).

 

2. Scripturi interzise

 

– Scripturi pentru proxy, anonimizator
– Scripturi pentru IRC
– Scripturi de top site-uri
– Scripturi de jocuri online ( se exclud joculețe în flash )
– Mail bomber, mass mail sau orice script de trimis emailuri nesecurizat
– Torrent tracker
– Chat room-uri care consumă excesiv resurse și chaturi WAP
– PhpShell și scripturi similare pentru executarea de comenzi.

 

Orice încercare de a aduce prejudicii serverelor sau clienților este strict interzisă. Orice activitate care afectează buna funcționare a serverului de shared hosting (exemplele includ, dar nu se limitează la: CPU load peste limite normale, mass mailing, query-uri SQL foarte frecvente și/sau de durată ) va fi considerată abuz și va fi apreciată ca o încercare de prejudiciere a celorlalți clienți colocați. Consumul maxim acceptat pentru site-uri este de 5 % CPU , 5% MEM și 1.5% MYSQL, iar procesele pot să consume maxim 10% CPU, consumurile mai mari pot fi considerate abuzuri de server.

 

3. E-mail

 

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricărui site utilizând serverele noastre sau prin servere ale unor terți pentru promovarea oricărui site găzduit de noi va avea ca și consecință suspendarea sau anularea contului de găzduire al clientului, fără ramburs. Pot fi operate liste email in condițiile în care persoanele se înscriu pentru a primi mesaje, și se publica în toate mesajele procedura de retragere din liste.
Fiecare cont de găzduire este limitat, astfel încât să nu permită trimiterea a mai mult de 400 de email- uri într-un interval de 60 de minute. Această politică (restricție) este necesară pentru a proteja calitatea serviciului de hosting. Trimiterea masivă de email-uri determină consumarea masivă a resurselor unui server, aceasta având un impact negativ asupra calității serviciilor recepționate de clienți. Prima încălcare a acestei politici are ca rezultat suspendarea imediată a contului de găzduire.

 

Pachetul de gazduire Start are o limită orară de 200 de emailuri, din motive ce țin de nivelul scăzut de resurse alocat acestui pachet, fiind destinat în special pentru pagini de prezentare, portofoliu, blog. și nu pentru comunități online de tip forum sau magazine online.

 

4. Utilizarea resurselor

 

Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmări consumul de resurse de pe server. Dacă un cont utilizează o cantitate foarte mare de resurse de pe server, vom contacta clientul respectiv pentru a discuta în această privință. În cazul în care un cont utilizează o cantitate mult prea mare de resurse ( memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat, fără informarea prealabilă, pentru a menține buna funcționare a serverului.

 

Clienții pot să solicite îmbunatățirea pachetului sau mărirea temporară a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului să ne contacteze din timp pentru a solicita mărirea resurselor, pentru a evita, astfel, suspendarea contului.

 

Pachetele de găzduire web și reseller nu pot găzdui fișiere cu o mărime mai mare de 500 MB, inclusiv fisiere log; nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de găzduire gratuită, WordPress MU. Pachetele de găzduire shared sunt pentru o utilizare în limita resurselor serverului CPU, MEM, disk, permise conturilor de găzduire shared, și în limita de banda de 20 Mb/s.

 

Prin utilizarea sistemului CloudLinux, conturile de găzduire shared sunt limitate la un anumit nivel de resurse, cum ar fi : 20 de procese simultane, 256MB RAM sau 20% CPU pentru procesele făcute de site. Aceste limite pot varia, în funcție de pachetul de găzduire utilizat, în funcție de nivelul de resurse pentru care este recomandat, astfel:

 

Pachetul Basic este recomandat pentru un nivel de maxim 15% CPU, 10 procese simultane și maxim 100 MB RAM
Pachetul Dedicat este recomandat pentru un nivel de maxim 20% CPU, 15 procese simultane și maxim 200MB RAM
Pachetul Gold este recomandat pentru un nivel de maxim 25% CPU, 20 procese simultane și maxim 300MB RAM

 

Clienții care depășesc nivelul de consum pentru o perioadă mai mare de câteva zile, vor fi anunțați de către departamentul tehnic, în vederea optimizării site-ului sau pentru trecerea la un plan compatibil cu nivelul de consum efectuat.

 

Conturile de găzduire aflate pe un cont de reseller au inclus un consum de maxim 25% CPU si 300MB RAM; depășirea acestui nivel, necesită plata unui upgrade pentru consum mai mare de CPU sau memorie.

 

5. Responsabilitatea clientului

 

Clientul este responsabil pentru actualizarea informațiilor de contact din panoul de control de facturare, atunci când este necesar. Noi nu putem fi trași la răspundere pentru confuzii intervenite în comunicare ca un rezultat direct al neefectuării de către client a actualizărilor necesare.

 

Clientul este responsabil pentru menținerea în condiții de securitate a numelui de utilizator, parolelor și a altor informații sensibile.

 

6. Răspundere limitată

 

Nu putem fi considerați responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporară a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord să garanteze și să ne considere nevinovați în legatură cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate ca și consecință a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

 

Utilizatorul declară că înțelege și acceptă că, în orice situații în care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totală a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv și care ar putea fi achitate de furnizor, nu va putea depăși în niciun mod și în niciun caz, suma totală a tarifelor (taxelor) achitate de către utilizator, furnizorului.

 

7. Backup

 

Backup-urile pentru serviciile de găzduire shared și reseller sunt făcute de catre noi zilnic, atât la fișiere , căsuțe de email, cât și la baza de date, și sunt păstrate minim 5 zile. Totuși, nu oferim nici o garanție pentru integritatea backup-urilor. Sfătuim toți clienții să downloadeze propriile backup-uri din panoul de control, de la opțiunea Backup.

 

Furnizorul nu este responsabil în nici un mod pentru pierderea informațiilor găzduite ca urmare a acțiunilor utilizatorilor sau datorită erorilor existente în aplicațiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul și nu este pus la dispoziție de către furnizor, fiind dezvoltat și oferit de către Cpanel.net.

 

8. Garanția uptime

 

Serviciul oferit de SPACEHOST.ro garantează un uptime mediu al serverelor de 99.9 % .

 

Sunt excepții următoarele:

 

– Situații de forță majoră, în care noi nu putem avea nici o influență, cum ar fi: războaie, calamități naturale, indisponibilitatea / întreruperea comunicațiilor, foc, viruși, hackeri, nefuncționarea corectă a unui software oferit de altă sursă ( scripturi gratuite, software de comerț electronic sau procesator de plăți online), flood, cutremure, embargouri, acțiuni ale autorităților legale.

 

– Lucrări de întreținere anunțate sau în situații critice, upgrade-uri ale serverelor.

 

– Domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate SPACEHOST.ro

 

– Probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.

 

9. Programe care rulează în Background

 

Nu permitem utilizarea programelor care rulează încontinuu în background. Permitem programelor să opereze în background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera în background.

 

10. Cron Jobs

 

Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mai mici de 15 minute.

 

11. Scripturi CGI

 

Scripturile CGI pot fi utilizate de către clienții noștri, fiind o parte inclusă în serviciile oferite, dar orice script CGI realizat special pentru a afecta în mod negativ performanța serverului sau integritatea rețelei, poate fi oprit fără preaviz.

 

12. Chat Room

 

Nu permitem folosirea de Chat Room-uri proprii fiecărui client pe serverele noastre, datorită cerințelor deosebite ale acestor programe.

 

13. Instalări de servicii suplimentare

 

În cazul în care scriptul care doriți să îl folosiți necesită activarea altor programe software pe server, SPACEHOST.ro nu este obligat să instaleze acele programe, decât în cazul în care consideră că activarea acestora ar influența negativ stabilitatea sau securitatea serverului. În acesta intră și modificarea unor parametri ale programelor folosite pe servere.
Orice cerere de upgrade la cont ( spațiu / trafic / alt pachet ) se face prin email sau ticket de suport cu cel puțin 24 ore înainte de modificare. Nu ne asumăm nicio răspundere dacă nu se face upgrade la cont și se termină traficul site-ului sau spațiul. Clientul poate verifica în permanență resursele alocate în panoul de control – Cpanel.

 

14. Notificări și anunțuri

 

SPACEHOST.ro își rezervă dreptul de a trimite notificări privind serviciile oferite precum și anunțuri din partea unor terți, atunci când acestea pot fi în folosul utilizatorilor.

 

15. Termene de plată și facturare

 

Clientul este de acord să achite contravaloarea serviciilor noastre în avans față de perioada de timp în care acestea sunt furnizate.

 

Toate facturile proforme se vor trimite prin email și o versiune printabilă se va pune la dispoziția clientului în panoul de control. Clienții trebuie să achite contravaloarea facturii în avans la începutul fiecărei perioade de plată, în termen intre 2-5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii proforme.
Clienții care doresc închiderea unui cont de găzduire sau al oricărui serviciu achiziționat trebuie să trimită o notificare pe email, cu cel puțin 5 zile înainte de data scadentă, altfel factura emisă va trebui achitată pentru minim o lună.
Prețurile afișate în Euro sunt calculate în RON, la cursul BNR + 2 % din data comenzii, conform legislației, toate facturile și plățile sunt procesate în RON. Pentru fiecare zi de întârziere a plății după data scandentă pentru facturile proforme de prelungire a pachetelor de hosting se percep penalizări de 0.5 % / zi .

 

În cazul în care se depășesc 30 de zile de neplată și contul este șters de pe server, clientul poate cere repunerea site-ului dintr-un backup mai vechi; în cazul în care acest lucru va fi posibil, se va taxa cu o suma de 25Euro + TVA acest serviciu, doar daca s-a finalizat cu succes recuperarea site-ului.

 

16. Prelungirea domeniilor oferite gratuit la oferte

 

Pentru prelungirea domeniilor oferite gratuit în cadrul unei oferte, se va plati taxa normală de înregistrare a unui domeniu. În cazul în care se dorește transferul unui domeniu oferit gratuit, în primul an de înregistrare, către alt registrant, clientul va achita valoarea domeniului primit gratuit.

 

17. Regulile de înregistrare a domeniilor .RO

 

Momentan, domeniile înregistrate pe perioada numită “pe viață”, au o perioadă de valabilitate nelimitată, atâta timp cât ROTLD nu va introduce o taxă anuală. Aceste domenii .ro se înregistrează în serviciul WHOIS,  pe datele clientului din comandă.
Domeniile .ro anuale se înregistrează în cadrul unui pachet de servicii de dns, astfel prețul de înregistrare al domeniului include și un serviciu de dns.

 

Toate înregistrările de domenii .RO se supun regulior de înregistrare stabilite de către ROTLD și se găsesc astfel:

 

http://rotld.ro/ –> Domenii .ro –> Reguli de înregistrare

 

Domeniile .EU se înregistrează conform regulilor EURID din linkul de mai jos:

 

http://www.eurid.eu/files/docs/reg_pol_RO.pdf

 

18. Suspendarea contului pentru neplata serviciilor

 

Conturile utilizatorilor care nu au achitat tarifele pentru prestarea serviciului în termen de 2 zile de la emiterea de către furnizor a facturii proformă, vor fi suspendate până la încasarea plății sau până la data efectuării plății, potrivit prevederilor de mai sus. Reactivarea conturilor se va putea face numai după confirmarea efectuării plății.

 

Furnizorul va putea redeschide conturile închise pentru neplata tarifelor numai după plata integrală a tututor sumelor datorate de către utilizator.

 

 

19. Modificări

 

Ne rezervăm dreptul de a face adăugiri, anulări sau modificări în Termeni și Condiții, pachetele de găzduire, prețuri și pe site oricând, informarea făcându-se prin intermediul site-ului sau panourilor de control ale clienților.

 

 

 

Support Hours

Support is currently
Offline
Official support hours:
Monday - Friday / 8AM - 16PM (Europe/Bucharest, GMT +2)
Your Time
28/11,
Our Time
28/11,

Contact

Vanzari

+40761449221

Email: suport@spacehost.ro

Log in or Sign up